Hulp bij digitaal

Je weg vinden in de huidige digitale wereld kan moeilijk en verwarrend zijn. En soms ook onveilig. Vrijwilligers van het Odensehuis bieden op aanvraag advies en ondersteuning aan bij het gebruik van digitale apparaten zoals de smartphone, de tablet en de computer. Als de technologie goed is afgestemd op de persoon die het gebruikt kan het zeker een meerwaarde zijn, is onze ervaring. We gaan met name in op de praktijk en nemen de onderliggende problematiek in het gesprek mee, want goede bescherming van onze data is van groot belang, juist bij het dagelijks gebruik.

OBA Hulp bij digitaal

De openbare bibliotheken bieden spreekuren aan en trainingen. U kunt bij 17 verschillende vestigingen langskomen voor vragen over uw smartphone, computer of de digitale overheid. Een afspraak is niet nodig. Er worden gratis trainingen aangeboden en speciale oefenuren.

Informatie over de OBA Hulp bij digitaal

Seniorweb

Seniorweb richt zich op 50 plussers en biedt cursussen en workshops aan, plus individuele ondersteuning. In stadsdeel Zuid beheren zij een eigen leslokaal in het Huis van de Wijk aan de Rijnstraat 115. Kijk voor meer informatie op hun website.

Cybersoek

Cybersoek geeft gratis hulp bij digitale vragen, elke donderdag van 13:30 tot 15:30 uur. Locatie OBA CC Amstel aan het Cullinanplein 1, 1074 JM Amsterdam. Aanmelden of meer informatie via 020-6934582.

Kijk voor meer informatie op de website

Welkom Online

Welkom Online is de titel van een digitale training (dus via internet) om allerlei vaardigheden aan te leren om meer vertrouwen te krijgen in het werken met digitale middelen, zoals internet, smartphone, tablet. U volgt Welkom Online zelfstandig of u kunt via het Ouderenfonds hulp van een vrijwilliger krijgen. U heeft hiervoor een tablet of een computer nodig met een internetverbinding. Het lesprogramma duurt maximaal 16 weken, met een les van 1 uur per week. Als u het wilt, kunt u het ook in kortere tijd doorlopen.
Meer informatie op de website van het Ouderenfonds.

Digimaat

Digimaat koppelt een student Sociaal Werk aan de hulpvrager. De student komt bij de hulpvrager thuis omdat het ontbreken van digitale vaardigheden dikwijls diverse oorzaken en gevolgen heeft.

Digimaat in het kort:
 
  • Wekelijks komt de student 1,5 uur langs voor een periode van +/- 4 maanden.
  • Er is een regeling voor mensen die zelf geen laptop hebben of dit kunnen aanschaffen.
  • De studenten en deelnemers worden met zorg aan elkaar gekoppeld.
  • Dit alles is geheel kosteloos en mogelijk voor iedereen uit elk stadsdeel van Amsterdam.

Meer informatie: mail naar Stichting Sina: info@stichtingsina.nl

Hoe werkt videobellen?

 

Hoe kun je e-mailen?

 

Hoe maak ik een backup van de computer of laptop?

 

Hoe zoek je iets op internet?

 

Hoe stel ik een nieuwe Windows computer in?

 

Hoe beheer ik wachtwoorden?